Nieuws ArchiefAchter deze link de uitnodiging voor de presentatie van WWW-Werkers-Waddeneilanden-Waterwerken.
Tijd en locatie: 5 juni, 15u30 in de Kwinter, Hooftlanden 1 in Werkendam.23-03-2015
Eindelijk…..Het heeft lang geduurd, maar nu is het boek bijna klaar. De titel van het boek is:

WWW-Werkers-Waddeneilanden-Waterwerken

Hier alvast een samenvatting.
Veel mensen hebben meegewerkt aan het boek, veel foto’s staan in het boek. U leest iets over de inhoud, zoals dat op het kaft komt te staan. De exacte datum waarop u het boek kunt kopen is nog niet bekend, maar dat zal eind mei worden. Natuurlijk hou ik u op de hoogte, over de datum en de prijs van dit boek. Zoals u weet van mijn eerdere uitgaven, zal de prijs voor u geen belemmering zijn om het te kopen.Op 7 november 2014 heeft de Historische Reeks Land van Heusden en Altena op het gemeentehuis in Werkendam het eerste exemplaar van deel 22 aangeboden aan burgemeester Carla Breuer. Achter deze link meer informatie.In februari 2012 zijn we naar Curacao geweest. Een verslag van deze reis vinde u hier .Op vrijdag, 23 september 2011, is de heer H.W. (Maan) van Elzelingen overleden. Hij was al lange tijd ziek, maar heeft afgelopen jaar toch nog meegewerkt aan diverse publicaties op deze website. Volg hiervoor deze link naar de gastpagina van Maan van Elzelingen op deze site.
Hier een persoonlijk In Memoriam.In 1919 zijn een aantal, in Nederland ondergebrachte, Servische krijgsgevangenen door de Spaanse griep omgekomen. In Garderen is een monument ter nagedachtenis aan deze Serven. Hier het volledige verhaal.In april/mei 2011 zijn we weer naar Argentinië geweest. HIER een reisverslag.Op 14 mei 2011 wordt het boek "Vrouwendam" van Kees van Oorschot aangeboden aan de hr. J van Oorschot uit den Haag.
HIER verdere toelichting en de uitnodiging om deze presentatie bij te wonen. Achter DEZE link een artikel over het boek uit de Altena Nieuws van 12 mei.


In Wiens Naam vergaard

In maart 2011 is het boek, 'In Wiens Naam vergaard' verschenen, naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de Christelijke Gereformeerde Kerk van Werkendam. HIER een interview met de redaktie.
Achter DEZE link een weergave van het omslagblad.
Het 100 jarig bestaan is ook aangegrepen om de kerk een naam te geven. HIER een verslag.


Zuid Afrika reis

Van 23 april t/m 14 mei 2010 ben ik naar Zuid Afrika geweest. Op deze pagina de nieuwsbrieven, foto's enz.


"Stolpersteine"

Op 6 april, 2010 worden in de Hoogstraat in Werkendam drie "STOLPERSTEINE" gelegd.
Deze gedenkstenen zijn voor Joseph de Vries, Elizabeth Johanna de Vries en Johanna Sientje de Vries.
Deze joodse familie is op 13 april 1943 gedeporteerd en vervolgens op 16 april 1943 in Sobibor omgebracht.
Klik hier voor meer informatie over deze familie.
Volg deze link voor een verslag van de plaatsing van de stolpersteine en deze link voor een uitgebreide foto presentatie.
En hier nog een link naar een Picasa webalbum.
Op deze link meer info over de kunstenaar Gunter Demnig en zijn stolpersteine.Home

Drs. P.J. van As